A MÉREI AMBULANCIA csak tudományosan elfogadott módszereket alkalmaz. Munkatársaink valamennyien sok éves gyakorlattal rendelkező, szakmájukban magas fokon elismert orvosok és pszichológusok. A komoly pszichoterápiás jártasságon túlmenően valamennyien specialistái bizonyos kezelési módoknak.

Bejelentkezés

A telefonos bejelentkezéseket az iroda fogadja, ahol nemcsak valamennyi terapeuta időbeosztása rendelkezésre áll, hanem ismerik a munkatársak specializációját is. (Amikor a titkárság nem üzemel, az üzenetrögzítőre kérjük rámondani a visszahívható telefonszámot.) Amennyiben valaki nem adott terapeutához, névre szólóan jelentkezik, nyugodtan hagyatkozhat arra, hogy az iroda ki tudja választani a neki legjobban megfelelő szakembert, akivel az első beszélgetés létrejöhet. Ha nem sikerül eldönteni, mire van szükség, illetve nem biztos, hogy az ambulancia segíteni tud, tájékozódó megbeszélést ajánlunk. Ez a lehetőség ingyenes, de maximum 15 perces lehet.

Első interjú

Az első beszélgetés és a tájékozódó megbeszélés időpontja a terapeuták elfoglaltságától függ, de általában néhány nap várakozásra kell számítani. Létezik sürgősségi konzultáció (amennyiben a jelentkező úgy érzi, problémája nem várhat), ennek lehetőségét is az irodával kell megbeszélni.

Az első beszélgetés célja, hogy a terapeuta képet alkothasson a probléma lényegéről, kezelhetőségéről és ügyfelünk számára megfogalmazzon egy ajánlást (legalább azt, hogy szükséges-e kezelés, és ha igen, egyéni terápia, pár- vagy családterápia vagy pedig csoportos foglalkozás ajánlott-e). Előfordulhat, hogy ennek eldöntésére nem elegendő egy beszélgetés (amelynek időtartama általában 50 perc). Ilyenkor az interjú folytatását, esetleg pszichológiai teszt felvételét javasoljuk.

Áraink

Az első beszélgetés és a terápia megkezdéséhez szükséges további vizsgálatok, valamint a csoportos foglalkozások honoráriuma előre megszabott és az irodától megkérdezhető. Az egyéni terápiás óradíjat viszont a kezelést végző szakember több szempont figyelembe vételével és a klienssel megbeszélve állapítja meg. A terapeuták szoros időbeosztása miatt a már lekötött időpont megváltoztatása nehézségbe ütközhet. Általában elmondható, hogy az időben (min. egy nappal korábban) lemondott alkalom nem kerül felszámolásra.

Titoktartás

Az ambulanciához fordulók saját maguk döntik el, hogy személyes adataikat (akár a nevüket is) közlik-e az irodával vagy anonimak akarnak maradni. Akármilyen módon fordulnak az ambulanciához, már a bejelentkezés ténye is, valamint a kezelés során megismert adatok a legszigorúbb orvosi titkot képezik, amelyet az ambulancia személyzete soha, semmilyen körülmények között sem hoz külső személy tudomására (ideértve ügyfeleink hozzátartozóit is).

 
Terapeutáink
Hirdetés
Hirdetés